! Przedstawiam Wam moje propozycje na różnorodne śniadanka !
Oto kolejna część mojej owsiankowej serii. Chciałabym zwrócić Waszą uwagę na to, jak wiele jest różnorodnych gatunków płatków. Możecie zrobić jaglankę, orkiszankę, żyt... Żytniankę? Ja sama mieszam różne rodzaje i nie ograniczam się. Sposób przygotowania opisałam w pierwszej części, natomiast w drugiej moje propozycje były już odważniejsze i ładniejsze. Zobaczcie, jak będzie dzisiaj.
11.
+ płatki owsiane
+ płatki jaglane
+ pomarańcza
+ suszone jabłka
+ len mielony
+ dżem z czarnych porzeczek (domowy)
12.
+ płatki owsiane
+ płatki drożdżowe
+ pomarańcza
+ kiwi
+ żurawina suszona
+ pestki dyni
13.
+ płatki żytnie
+ zarodki pszenne
+ banan
+ arbuz
+ masło orzechowe
14.
+ płatki owsiane
+ zarodki pszenne
+ siemię lniane
+ jabłko
+ orzechy brazylijskie
+ amarantus ekspandowany
15.
+ płatki owsiane
+ płatki amarantusowe
+ suszone jabłka
+ banan
+ siemię lniane
Na upały polecam propozycję z arbuzem. Jeśli chodzi o numer 12, uważałabym z ilością płatków drożdżowych. Ja użyłam ich pierwszy raz i - niestety - przesadziłam. Mają one specyficzny smak, który ciężko nazwać smacznym. Następnym razem muszę zachować umiar i pozwolić na zdecydowaną przewagę innych dodatków.
-----------------------------------------------------------------
Wierzę, że dzisiejszy post przypadł Wam do gustu. Pamiętajcie; jest lato, wakacje, czas zacząć dbać o siebie i o swoje zdrowie!
Mimi
Świetne połączenia smaków :) Buziaki!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo. Będzie ich więcej!
UsuńŚciskam :)